buku IQRA'



Sekarang ni dah banyak wesbite yang menerbitkan Al-Quran online. Juga siap disertakaan audio dan video. Kebanyakannya sudah sedia dengan link download secara percuma. Hanya kita saja yang mahu atau tidak untuk mendownload dan membacanya.

Seketika tadi aku terfikir untuk mencari buku IQRA'. Hajat hati nak beli buku satu set. Tak mahal pun, cuma RM20 satu set dan terdapat 6 buah buku lengkap. Tetiba ada satu link yang menawarkan buku iQRA' secara maya. Jadi dengan pantas aku mendownload. Asalnya dari JPN negeri perak.

Sila klik untuk download : ~Buku Iqra'Maya~

2 comments:

Fizan Wan Pani June 23, 2010 at 12:07 AM  

ha'ah buku ni la aku beli hari tu...kalau ke kelas Qiraati, mmg guna buku ni...bukan mukaddam macam kita kecil2 tu kan..kena gak beli 2 set. Zulaika x mahu share dgn kakak dia walaupun 1 kelas..ermmm cuma ada ke lagi sekarang kelas agama mcm kita dedulu ya? Jenis sekolah agama rakyat tu...sangat berguna la sekolah mcm tu...sekolah rendah pun bukan ajar sangat adab,sejarah...

Aida Alias June 23, 2010 at 2:55 PM  

betul fizan.. sekarang cikgu yg ajar mengaji pun tak pakai mukaddam mcm dulu2. semua pakai buku ni. budak2 terus diajar sebutan je. tak perlu eja2 macam kita dulu. tp ikut mkcik sy ckp.. buku Iqra' ni lebih senang budak ingat dn paham.

kalo kt johor ni mmg ada sekolah agama drjh 1-6. Peringkat tertinggi drjh khas. Sek agama khas utk belajar hal agama saja.. tauhid.. sirah.. arab.. adab.. akhlak.. kalo darjah 5 sek agama dah belajar bab muamalat.. munakahat

Blog Crochet

Tuan Rumah

My Photo
Seorang ibu kepada 3 orang cahayamata. Sangat meminati seni kerjatangan.

TQ sudi jadi follower saya!!

Utk Tempahan Topi dan Kasut

Utk Tempahan Topi dan Kasut

Catatan Terkini

There was an error in this gadget

Blog Kegemaranku

I am a
Violet

What Flower
Are You?


You have a shy personality. You tend to hesitate before trying new things or meeting new people. But once people get to know you, you open up and show the world what you are really all about